Hoe een kasteel uit het verleden weer tot leven is geroepen

In opdracht van gemeente Geldrop Mierlo heeft Fransen Audiovisuals 5 korte video's geproduceerd die de historische context laten zien van Kasteel Mierlo. Een unieke samenwerking tussen heemkunde kring, de plaatselijke toneelvereniging en archeologen.

Contact opnemen
“Unieke samenwerking met lokale organisaties en verenigingen”
Vijf films

Kasteel Mierlo

Kasteel Mierlo

Behind the scenes

Tot omstreeks 1800 stond in Mierlo een imposant kasteel. Op de plek waar dit kasteel gestaan heeft is niets meer te herkennen.  De gemeente wil middels film en animatie een visualisatie laten maken waarmee de inwoners en bezoekers van de gemeente de historische context en het historische verhaal op een aansprekende manier kunnen beleven. We hebben het idee uitgewerkt om dit te doen met een aantal korte films waarin telkens een specifiek thema wordt belicht. De themaʼs zijn: “Historie Kasteel en bewoners, wie woonde er?”, “Uiterlijk en indeling van het kasteelcomplex”,”Omgeving van het kasteel”, “Heksenvervolging” en “Het verval van het kasteel”. Samen met Heemkundekring Meyerle en stadsarcheoloog Nico Arts zijn de verhalen tot stand gekomen. Ook de plaatselijke toneelvereniging is in het project betrokken. Bram van de Vossenberg van Foxmountain is verantwoordelijk voor de animaties van het kasteel. De voice-over  in de films is verzorgd door Job Wijlacker.

Gemeente Geldrop Mierlo heeft  informatieborden laten plaatsen bij de plek waar het kasteel heeft gestaan. Via een QR code op deze borden kunnen de films bekeken worden. Ook zijn de video’s te vinden op YouTube.

 

Vragen?

Neem contact met me op

Heb je vragen of wil je graag de mogelijkheden bespreken? Ik ben telefonisch, per e-mail en via WhatsApp bereikbaar. Je kunt ook het contactformulier invullen, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan